FunSensen tarina


Ajatus FunSensen liiketoiminnan käynnistämiseen lähti alkujaan vuonna 2016 silloisen omistajaperheen omasta tarpeesta, kun perheessä kaivattiin painotuotetta avuksi sensorisen integraation haasteiden kanssa kamppailevalle lapselle. Tällöin perheen lapselle suositeltiin kokeiltavaksi painoliiviä, mutta markkinoilla oli vain sellaisia vaihtoehtoja, joiden hinta oli korkea ja ulkonäkö kuin pelastusliivillä. Niinpä painoliivi jäi heiltä hankkimatta.

Tarve liiville ei kuitenkaan poistunut ja perheen muutettua joksikin aikaa Yhdysvaltoihin he löysivät sieltä toimittajan, jonka valikoimista löytyi normaalin vaatekappaleen näköisiä painoliivejä ja runsaasti muita käyttäjälähtöisesti suunniteltuja apuvälineitä. Perustajaperhe päättikin samantien, että tämä ideologia on saatava myös Suomeen.

Perheen lapsi kasvoi ja apuvälineiden tarve alkoi hiljalleen jäädä historiaan. Samoihin aikoihin yritykseen palkattiin työntekijä, jolla oli yli vuosikymmenen kokemus neuropsykiatriasta, omia nepsy-pulmaisia lapsia sekä ratkaisukeskeisen neuropsykiatrisen valmentajan koulutus. Nimitykset paperilla ei kuitenkaan ole aina tärkeintä ja tässäkin tapauksessa tarvittiin myös ripaus innovatiivisuutta, rohkeita tulevaisuuden suunnitelmia sekä mahdollisuus auttaa nepsy-perheitä vieläkin kokonaisvaltaisemmin. Näin FunSense löysi syksyllä 2021 uuden veturin liiketoiminnalleen, vetovastuu siirtyi nepsy-perheeltä toiselle.

Ensisijaisesti ja näkyvimmin FunSensen toiminnassa häärää Minna, 37-vuotias neljän lapsen äiti. FunSensen asiakasystävälliset arvot eivät omistajanvaihdoksen myötä ole kadonneet mihinkään. Edelleen tärkeintä meille on tyytyväiset asiakkaat ja tuotevalikoima, joka on laadukas ja varmasti erityistarpeisten lasten testaamia. Teemme erittäin paljon kulisseissa töitä löytääksemme tuotteita, jotka oikeasti toimivat ja sen lisäksi näyttää cooleilta. Mielestämme apuvälineiden tuleekin toimia nimenomaan käyttäjien ehdoilla, sillä miten apuvälineestä voi olla hyötyä, mikäli sitä ei haluta käyttää.

Jatkuvasti kasvavasta valikoimastamme löydät tuotteet lapsille sekä nuorille, joilla on tarkkaavuushäiriö, aistitiedon (sensorisen integraation) käsittelyn tai autismikirjon haasteita. Tuotevalikoimaamme kuuluvat erityislasten leikkikalut ja apuvälineet, kuten purukorut, painoliivit ja hypistelytuotteet keskittymisen tueksi. Meiltä löydät myös ammattilaisille suunnatut apuvälineet niin kouluille ja päiväkodeille tai toimintaterapian tueksi. FunSense tarjoaa myös tietoa ja vinkkejä keskittymisen ja tarkkaavuuden kehittämiseen ja sujuvampaan arkeen. Tuotteemme soveltuvat myös virikemateriaaliksi vanhustyöhön, vammaistyöhön tai muuhunkin erityiskäyttöön.

Teemme myös yhteistyötä alan oppilaitosten ja asiantuntijoiden kanssa, jotta pystyisimme kehittämään niin perheiden kuin koulujenkin ymmärrystä neurologisista häiriöistä. Pyrimme myös lisäämään tietoa keinoista, joiden avulla erityslasten ja heidän perheidensä arki ja elämä olisivat helpompia.

Olemme olemassa, koska erilaisuus ei ole vamma, vika tai sairaus.
Tehdään yhdessä erityisyydestä uusi normaali!