Julkaistu Jätä kommentti

Vinkit etäkouluun, Säilytä rytmi ja rakenne

TimeTimer taskukokoinen

Koulun toiminta perustuu pitkälti selkeästi ennakoitavaan rakenteeseen. Tämänhetkisessä poikkeustilanteessa tuo rakenne ja päivän rytmi rikkoutuu helposti. Tämä aiheuttaa haasteita useimmille lapsille ja erityislapsilla nämä haasteet usein korostuvat. Monilla erityislapsilla siirtymätilanteet voivat olla vaikeita ja jos koko opiskelu on yhtä siirtymätilannetta, voi päivä muuttua täysin mahdottomaksi.

Siksi kannattaa miettiä päivän rytmi ja rakenne jo etukäteen ja tämä kannattaa tehdä yhdessä lapsen kanssa. Kun laadit tulevan etäkouluviikon rakennetta, muista tehdä se myös itsellesi, eikä vain lapselle. Ei riitä, että lapsella on tiedossa koska hänen odotetaan keskittyvän koulutyöhön. Myös sinun tulisi vanhempana olla lapsen tavoitettavissa silloin, kun hän tarvitsee tukea. 

Pidä siis kalenterissasi varattuna tietyt ajat, jolloin et samaan aikaan ole käytettävissä työpalavereihin. Normaalisti opettajat hoitavat tämän tehtävän lapsen ollessa koulussa, mutta nyt sinun vanhempana tulee olla enemmän läsnä lapselle. Vastuu oppimisesta on edelleen koululla, mutta voit silti olla lapsen oma koulunkäynnin ohjaaja.

Rakenteen säilyttämisessä auttaa esimerkiksi selkeästi ajan etenemistä hahmottava visuaalinen ajastin, kuten FunSense:ltä saatava Time Timer. Nyt erikoistarjouksena tarjoamme 25 ensimmäisenä pienen Time Timerin tilaavalle asiakkaalle kaupan päälle 15€ arvoisen kilpa-auto purukorun.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.